חיבור לאינטרנט מהווה משאב בסיסי בכל בית כמעט וכמובן גם בעסקים מכל הסוגים. לכן השאלה הנשאלת איך יודעים מהי התשתית המתאימה ביותר עבורכם? היא שאלה נפוצה מאוד, כמו גם איזו תשתית האינטרנט המתאימה ביותר! כל התשובות בעמוד הבא! הישארו איתנו!
תשתיות האינטרנט האפשריות
כדי להבין מהי התשתית האופטימלית, צריך כמובן לדעת מהן האפשרויות. הבחירה היא בין שלושה סוגים של תשתיות אינטרנט:
- תשתית ADSL – התשתית הראשונה שהוצעה לישראלים, כבר ב-1990. בטכנולוגיה הזו המידע עובר דרך הרשת שמאפשרת גם את קווי הטלפון הנייחים. הרשתות עצמן כוללות כבלי נחושת.
- תשתית כבלים – בשנת 2001 נכנס לתוקף תיקון בחוק התקשורת שאפשר העברת אינטרנט גם על גבי תשתית הכבלים שמשמשת גם לשידורי טלוויזיה.
- סיבים אופטיים – התשתית המתקדמת ביותר הקיימת כיום. היתרונות העיקריים שלה הם פוטנציאל למהירות גבוהה מאוד ומקסימום יציבות.
איזו תשתית האינטרנט המתאימה ביותר מבחינת אמינות?
תשתית ה-ADSL נחשבת לבסיסית ביותר. בדרך כלל היא מוצעת במחיר נמוך יחסית וזהו היתרון המשמעותי ביותר שלה. עוד יתרון של השימוש בכבלי נחושת לטובת העברת מידע הוא הניסיון הרב שצברו חברות התשתית, כך שרמת התחזוקה של הרשת גבוהה, כולל במצבים מאתגרים.
תשתית הסיבים האופטיים חדשה יחסית. הפריסה שלה בישראל החלה ב-2014, ועדיין ייתכנו מקרים שבהם נוצר עומס יתר על הסיבים וכתוצאה מכך איכות הגלישה נפגעת. יחד עם זאת, התדירות של המקרים הולכת ופוחתת במהירות, ולכן היתרונות המשמעותיים של הסיבים האופטיים יכולים לבוא לידי ביטוי מלא.
היתרונות של הסיבים האופטיים
הטכנולוגיה של הסיבים האופטיים מבוססת על העברת אותות אופטיים. בזכות מהירות האור, והאופן שבו בנוי כל סיב, התוצאה היא חיבור מהיר במיוחד. המהירויות המוצעות כיום מגיעות לעד 5GB לשנייה, כשבשביל הפרספקטיבה חיבור ADSL מציע בדרך כלל 100-200MB לשנייה.
עוד יתרון בולט של סיבים אופטיים כתשתית אינטרנט הוא היציבות, גם כן בזכות התכונות של העברת אותות אופטיים בניגוד להעברת אותות על גבי כבלים. כמו כן תעבורת האינטרנט בשיטה זו חסינה בפני הפרעות אלקטרו-מגנטיות, ולכן היא נחשבת ליציבה במיוחד.
בהתאם זוהי תשתית האינטרנט המתאימה ביותר לעסקים שזקוקים לחיבור מהיר. כמו כן היא מומלצת בבתים שבהם יש מגוון רחב של מכשירים שמחוברים לרשת, ובמקרים רבים בו-זמנית.
תשתית האינטרנט המתאימה ביותר – התשתיות הרלוונטיות בכל מקום
פריסת הסיבים האופטיים החלה כאמור כבר ב-2014. כיום מציעות את התשתית המתקדמת הזו גם בזק, גם פרטנר, גם סלקום וגם אנלימיטד. למרות זאת, עדיין יש מקומות שהתשתית הזו לא הגיעה אליהם. בהתאם עוד שיקול בבחירת תשתית האינטרנט המתאימה ביותר הוא האם בכלל האופציה של הסיבים רלוונטית. מומלץ לבצע בדיקת סיבים אופטיים לפי כתובת וכך לקבל תשובה לשאלה הזו – ואם היא חיובית, ואתם זקוקים לחיבור מהיר שישמש מכשירים רבים, זו התשתית האידיאלית.