אינטרנט בסיבים אופטיים – חיבור האינטרנט המהיר בשוק
מהירות הגלישה שלנו באינטרנט נמצאת במגמה תמידית של התקדמות ושל צמיחה.
נדמה שעד לפני לא הרבה שנים היינו מתחברים לאינטרנט בחיבור טלפון קווי שהיה עושה את רעשי הפקס המפורסמים עם ההתחברות ורשת, אבל במונחים טכנולוגיים מדובר כבר בהיסטוריה רחוקה.
מהירויות הגלישה המקסימליות שאיתן אנחנו עובדים כיום מגיעות לפי אלפי בייטים לשנייה לעומת המהירויות שאיתן עבדנו בעבר, וקצב הגדילה רק עולה במאות ואלפים בייטים לשנייה מדי שנה.
ההתפתחות האחרונה בתחום, שהפכה במהירות לסטנדרט החדש של מהירות גלישה בישראל ובעולם כולו, היא אינטרנט שמחובר בסיבים אופטיים.
בשביל להבין מדוע סיבים אופטיים הם אמצעי מהיר כל כך של העברת מידע ושל חיבור אינטרנט, נדרשת הבנה בסיסית של מה זה בכלל סיב אופטי.
סיב אופטי הוא כבל מעביר נתונים, שהעברת המידע בו עוברת על בסיס קידוד של אורות – המידע מקודד בצדו האחד של הסיב לדפוס של אורות.
אותו איתות אור נע, כפי שניתן לצפות, במהירות גבוהה יותר מכל מהירות העברת נתונים שהייתה מוכרת לנו לפני כן, עד שהוא מפוענח בצדו השני של הסיב וכך מעביר את המידע.
ככל שפריסת הסיבים האופטיים הופכת לשכיחה יותר בישראל ובעולם, כך גם האפשרות שלנו להתחבר לאינטרנט מהיר יותר הופכת לזמינה יותר.
בעולם שבו חיבור מהיר לאינטרנט הוא חשוב כפי שהוא חשוב בעולמנו, מדובר במהפכה של ממש – ולא רק עבור המחשבים והטלפונים הניידים שלנו.
צפייה בטלוויזיה מחייבת חיבור אינטרנט חזק ויציב
כשנתונים עוברים במהירות האור על גבי סיבים אופטיים והופכים למהירות גלישה גבוהה מאי פעם, שידורי הטלוויזיה השונים בהם אנו צופים מצטרפים גם הם לחגיגה.
כיום, צפייה בטלוויזיה דרך הרוב הגדול של ספקיות התוכן מחייבת חיבור חזק לאינטרנט, בין אם עבור תכני VOD ובין אם עבור שירותים שונים הניתנים על גבי ממיר הטלוויזיה בהתבסס על חיבור מהיר לאינטרנט.
כמובן שהצפייה בתכנים טלוויזיוניים בפני עצמה כבר מזמן לא מתבצעת רק על גבי המסך הקטן, וסדרות ותוכניות רבות נצפות גם על מסכי המחשב, הטאבלט והטלפון.
בהתחשב בכל המטרות האלה, ברור מדוע חברות הטלוויזיה השונות רוצות גם הן להבטיח אינטרנט מהיר בסיבים אופטיים עבור לקוחותיהן.
עם חיבור לאינטרנט בסיבים אופטיים, ספקיות הטלוויזיה יכולות להציע ללקוחותיהן מגוון רחב יותר של תכנים לצפייה מיידית שמגיעים ונטענים במהירות שיא ובאיכות מקסימלית במכשירים הביתיים והאישיים.
בהקשר זה, גם חברת יס לא נשארת מאחור, וכדאי להבין אילו אפשרויות של סיבים אופטיים יס מציעה, גם כיום וגם בהמשך.
מה מציעה חברת יס בשירות סיבים אופטיים?
אם אתם מרימים גבה בשלב זה, ברור מדוע אתם עושים זאת.
יס, בפני עצמה, היא לא ספקית אינטרנט כלל אלא ספקית תוכן וטלוויזיה, בניגוד ליריבה המיתולוגית הוט שמיתגה את עצמה כבר בשלב מוקדם ככוח דומיננטי בשני התחומים.
גם כיום, יס לא משווקת באופן ישיר חבילות אינטרנט, אלא מתמקדת יותר בחבילות תוכן שונות שיכולות להגיע גם עם חבילות אינטרנט.
כמובן שיס יכולה לעשות זאת משום שמדובר בחברת בת של בזק, שמנוהלת תחת הנהלה אחודה ומשותפת גם לחברת הסלולר פלאפון ולחברת האינטרנט בזק בינלאומי.
כך, יס יכולה להציע ללקוחותיה הרבים ולמצטרפים החדשים והמתעניינים חבילות אינטרנט סיבים התואמות לתשתיות ולמהירויות המוצעות על ידי בזק בינלאומי.
כך, יס יכולה להציע דרך בזק בינלאומי שירות הכולל תשתית וספק אינטרנט בסיבים אופטיים, וכן חבילות טריפל הכוללות חיבור אינטרנט חזק ומהיר, חיבור לטלוויזיה של יס וטלפון קווי ביתי.
מה שנשאר לעשות הוא לבחור את החבילה המתאימה – ולשם כך כדאי להכיר את החבילות המוצעות.
אילו חבילות אינטרנט סיבים תציע יס ללקוחותיה?
כיום, חבילת האינטרנט סיבים אופטיים היחידה שמוצעת על ידי בזק בינלאומי ובזק בכלל היא חבילת ההצטרפות, שמציעה חיבור למהירות גלישה של עד ג'יגה בייט לשנייה.
החבילה כוללת שירות של ספק אינטרנט ושל תשתית אינטרנט יחד, במהירויות שמגיעות לפי 5 ואפילו פי 10 מהחבילות השכיחות בשוק האינטרנט כיום. עם זאת, החבילות הרלוונטיות יותר עבור לקוחות יס הן חבילות הטריפל של יס עצמה, שכוללות חיבור לטלוויזיה של יס, לשירות ה-VOD העצום של החברה, בנוסף לחיבור בתשתית בזק לאינטרנט מהיר בסיבים אופטיים.
המהירויות המוצעות בחבילות הטריפל של יס יכולות להגיע גם הן עד לג'יגה בייט לשנייה, אם כי ייתכנו גם מהירויות נמוכות יותר, בהתבסס על התשתית הקיימת בביתכם.
חשוב לציין שלפני כל הזמנה של חבילת אינטרנט בסיבים אופטיים, יש לבצע בדיקה פשוטה לגבי החיבור של הכתובת שלכם לתשתית הסיבים – בלי חיבור זה, לא יתכן חיבור של אינטרנט סיבים.
לביצוע בדיקת סיבים אופטיים לפי כתובת לחץ כאן>>
כמה עולה להצטרף לחבילת אינטרנט סיבים של יס?
מחירי סיבים אופטיים יס תלויים מאוד בסוג חבילת הטריפל אליה תרצו להצטרף בשירות של יס.
בעלות של כ-180 ₪ בחודש ל-3 חודשים ראשונים, ולאחר מכן בעלות של כ-280 ₪, ניתן להתחבר לשירות טריפל הכולל חיבור לאינטרנט סיבים, 2 ממירים, 300 דקות טלפון קווי ומגוון עצום של תכני יס בטלוויזיה וב-VOD.
חבילה דומה ניתן למצוא בעלות מעט נמוכה יותר, של כ-160 ₪ ל-3 חודשים ראשונים (ו-190 לאחר מכן), ניתן לקבל חבילה כמעט זהה, אך עם חיבור לסטינג טיוי במקום ל-יס+, ובמבחר ערוצים מצומצם יותר.
ניתן לציין חבילות נוספות, בעלויות דומות או גבוהות מעט יותר, הכוללות גם חיבור לשירותי התוכן של נטפליקס או של דיסני פלוס דרך ממיר היס.
איך מצטרפים לאינטרנט סיבים אופטיים של יס?
הצטרפות לסיבים אופטיים יס היא תהליך פשוט ביותר, שניתן לבצע בקלות דרך המחשב ואפילו דרך הטלפון הנייד.
כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לאתר ההשוואות ולבחון את חבילות הטריפל השונות הכוללות גם חיבור לאינטרנט, ולבחור את החבילה המתאימה ביותר לצרכים שלכם. עם זאת, לפני שתעשו זאת בהחלט כדאי שתבצעו בדיקה האם קיימת תשתית של סיבים אופטיים בבית שלכם, בכדי להבין האם אתם בכלל יכולים להשקיע במהירות הגלישה הגבוהה ביותר.
בנוסף, חשוב לציין שחבילות הטריפל של יס וחבילות ההצטרפות לאינטרנט הסיבים של בזק לא כוללות גם את נתב האינטרנט ואת ההתקנה של הרשת.
סך כל העלויות מסתכם בעוד כמה מאות שקלים בעת ההתקנה, או בעוד כמה עשרות שקלים לחודש על הנתב.
כעת, כשאתם יודעים אילו אפשרויות של אינטרנט סיבים מהיר מוצעות לכם על ידי יס, אתם יכולים לבחור בחבילה האטרקטיבית ביותר וליהנות ממהירות גלישה גבוהה מאי פעם.
עם כמות התוכן האינסופי שמוצעת על ידי יס לצפייה ישירה – מדובר בהשקעה חכמה מאוד.