הכירו את סלקום סיבים פייבר
cellcom fiber – היכרות עם היתרונות של סיב אופטי ובכלל שירות סלקום סיבים מוכיחה שמדובר על פוטנציאל לשינוי דרמטי בחוויית הגלישה באינטרנט. אבל מיד לאחר מכן, כדאי לדעת מה זה אומר פריסת סיבים אופטיים, איך יודעים שיש בבית חיבור לתשתית הרלוונטית וכמובן כמה כל זה עולה. שואלים את עצמם דברים דומים? הנה התשובות המלאות
חיבור לאינטרנט דורש תשתית וספק. התשתית משמשת בתור הפלטפורמה שעליה עוברים הנתונים, בעוד הספק אחראי להגיש אותם אל מכשירי הקצה שלנו.
כפועל יוצא מכך, סוג התשתית הוא הפקטור הכי משמעותי בשאלה מה תהיה מהירות האינטרנט שלנו, האם נסבול מגלישה איטית ואפילו כמה פעמים המחשב ייתקע כאשר הוא יצטרך לטעון סרטים או משחקים.
החדשות הטובות הן שכיום כבר יש בישראל תשתית סיבים אופטיים, שמצליחה לשנות את כללי המשחק ולשדרג משמעותית את חווית הגלישה באינטרנט.
אבל אם רוצים ליהנות מהיתרונות האלה, צריך לדעת מה זה סיב אופטי ולאחר מכן לברר לגבי פרמטרים המשפיעים על המחירים של חבילות התקשורת השונות.
מה זה בכלל סיב אופטי?
המושג סיב אופטי מתאר סוג של כבל עשוי זכוכית שמאפשר להעביר אור מקצה אחד לאחר.
בניגוד לכבל רגיל, סיב אופטי הוא דק במיוחד ואף מסוגל להעביר רוחבי פס גדולים.
העברת רוחבי פס גדולים במהירות האור ולמרחקים ארוכים, משפיעה ישירות על הגלישה באינטרנט ומבטיחה יציבות גם בעת חיבור של כמה מכשירים שונים במקביל.
מה ההבדל בין אינטרנט רגיל לאינטרנט מבוסס סיבים אופטיים?
ההבדל בין אינטרנט רגיל לבין אינטרנט מבוסס סיבים אופטיים בא לידי ביטוי בחומרה.
בניגוד להבדלים בין חוויות גלישה באינטרנט שמבוססות על תוכנות או על מכשירי הקצה, כאן מדובר על שינוי דרמטי בתשתית.
סיב אופטי שונה מאינטרנט רגיל בכך שהוא עובד עם טכנולוגיה מתקדמת יותר.
בעוד כבלי נחושת של אינטרנט רגיל עובדים בטכנולוגיית XDSL, סיב אופטי של אינטרנט מגיע למהירות של עד פי 10 מהקיים כיום.
עוד הבדל בין אינטרנט רגיל לבין אינטרנט מבוסס סיבים אופטיים הוא באופי השימוש.
אינטרנט שמבוסס על סיבים אופטיים מאפשר העלאה והורדה של נתונים במהירות גבוהה, יציב גם בעת חיבור של מכשירים שונים, מתאים לשימוש בגיימינג, לא סובל מעיכובים ועוד.
איך אפשר להצטרף לשירות סיבים סלקום פייבר?
הצטרפות לסיבים האופטיים של סלקום פייבר תלויה במיקום הגיאוגרפי של הבית.
כמו עם חברות תקשורת אחרות, אי אפשר כיום להצטרף לאף סוג של תשתית אינטרנט שמבוססת על סיבים אופטיים אם גרים במקום שאין בו עדיין פריסה גיאוגרפית מלאה.
מבחינה פרקטית, הצטרפות לסיבים האופטיים של סלקום פייבר אפשרית דרך אתרנו, פשוט בחרו חבילה ונציג יחזור או חייגו ישירות.
בשביל להצטרף דרך האתר, ניתן לגלוש לאחת החבילות של סלקום פייבר בעמוד זה למעלה ולהשוות ביניהן על פי מחיר או תנאים.
אם רוצים להצטרף דרך נציג טלפוני, ניתן לבקש ישירות ממנו את כל הפרטים לגבי החבילות הרלוונטיות.
מה זה אומר פריסת סיבים אופטיים?
כאן המקום לעצור ולהסביר מהי בדיוק פריסת סיבים אופטיים.
בפועל, מדובר על פריסה גיאוגרפית וטכנית של הסיבים האופטיים עצמם בכל הנקודות הרלוונטיות: החל מהעיר ושכונת המגורים, דרך הרחוב ועד הבניין וכמובן הדירה עצמה.
אם תשתית הסיבים האופטיים לא נפרסה באותה עיר או לא מגיעה עד נקודת החיבור בצד הקצה של הלקוח, אי אפשר יהיה להשתמש בה על מנת לגלוש באינטרנט.
איך תדעו שיש פריסת סיבים בביתכם?
הדרך לדעת האם יש פריסת סיבים אופטיים במקומות כאלה או אחרים היא לבצע את הבדיקה ישירות מול חברות התקשורת.
אם רוצים למשל לברר לגבי פריסת סיבים אופטיים של סלקום פייבר, ניתן להיכנס לאתר החברה כאן ולהזין פרטים על כתובת מגורים מדויקת. לסלקום בדיקת סיבים המאפשרת לקבל מידע מדויק ומהיר לגבי זמינות השירות באזור מגוריכם.
לאחר מכן, מקבלים תוצאה מיידית: אם התשובה חיובית ויש פריסת סיבים בביתכם, תוכלו להתקדם לבחירת חבילת התקשורת והאינטרנט הכי מתאימה לכם.
במידה ואין עדיין פריסת סיבים בביתכם, תוכלו להשאיר פרטים באתר סלקום פייבר ולבקש שיעדכנו אתכם כאשר זה יקרה.
לחילופין, את כל אחת מהבדיקות הללו לגבי פריסת סיבים אופטיים ניתן לבצע מול כל אחת מחברות התקשורת הרלוונטיות (סלקום פייבר, 019, הוט פייבר, בזק פייבר, פרטנר פייבר או הוטנט פייבר) גם בשיחת טלפון עם נציגים במוקדי המכירות. עם זאת, בדיקה דרך האתר מהווה דרך נוחה ויעילה לקבלת המידע הנחוץ.
סלקום פייבר מחיר – כמה עולה להתחבר לחבילות סיבים אופטיים של סלקום פייבר?
חבילות סלקום פייבר כוללות תשתית וספק ולא ניתן לרכוש תשתית בלבד.
הן מוצעות במהירויות של 500 מגה או 1,000 מגה וניתן לרכוש אותן במסגרת חבילות טריפל סלקום (עם שירותי טלוויזיה) או קוואטרו (עם שירותי טלוויזיה וטלפון).
חבילת סלקום פייבר של 300 מגה למשל תעלה 110 ש"ח, עם אפשרות להוספת קו סלולר במחיר של 33.90 ש"ח לחודש ובנפח גלישה של 100 ג'יגה.
בחבילה הזו הנתב כלול במחיר, ההתקנה ללא עלות ויש כיום מבצע של חודשיים ראשונים במחיר של 60 ש"ח לחודש.
לשם השוואה, חבילה דומה של 600 מגה תעלה 119 ש"ח לחודש ובמבצע הנוכחי ניתן להשיג אותה במחיר של 69 ש"ח לחודש עבור החודשיים הראשונים.
חבילת סלקום פייבר במהירות 1,000 מגה מתומחרת בעלות חודשית של 125 ש"ח.
כמובן שגם פה ההצטרפות היא בהתאם לאזורי פריסת תשתית הסיבים האופטיים של סלקום כפי שתואר קודם לכן, אך היתרון הוא גלישה במהירות שאי אפשר להשיג עם תשתית רגילה.
הנתב וההתקנה הם ללא עלות, החודשיים הראשונים הם במחיר של 75 ש"ח לחודש ועדיין אפשר להוסיף קו סלולר במחיר של 39.90 ש"ח לחודש.
בכל הנוגע לחבילות סלקום פייבר במתכונת טריפל, האופציות שעל הפרק הן 600 מגה במחיר של 189 ש"ח לחודש או 1,000 מגה במחיר של 199 ש"ח לחודש.
היות ומדובר על חבילה עם שירותי טלוויזיה, לקוחות סלקום פייבר טריפל מקבלים ממיר Master Box ראשון ללא עלות.